ДИКО призова Ципрас да разследва “най-големия банков скандал”

В понеделник лидерът на ДИКО Николас Пападопулос помоли гръцкия премиер Алексис Ципрас да разследва продажбата от 2013 година на гръцките клонове на кипърските банки, които определя като “най-голямият скандал в историята на Кипър”.
Пред журналисти след среща с Ципрас, Пападопулос каза, че  министър-председателят се ангажира да свика “разследващата комисия, която ще разгледа всички аспекти, свързани с т.н. подстригване на гръцкия държавен дълг. Пападопулос отдавна критикува много от направените избори  през 2013г. за банковата криза, включително продажбата на всички кипърски клонове в банки в Гърция, ход, който струва на Кипър загуби от € 3,5 млрд.
“Имахме много интересен разговор с новия гръцки премиер, ние му пожелаваме късмет и много успехи в работата му. Избирането му дойде в много решаващ момент както за Гърция и Кипър,така и за целия ЕС”, каза Пападопулос.
Пападопулос призна, че „проблемите на Гърция са, разбира се, различни от тези на Кипър и начините за справяне с кризата на двете страни също са различни”.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*