Въоръжен взе заложници в Париж

Криза в Париж, нови жертви

 

АФП съобщи, позовавайки се на осведомен източник, че двама са загинали при заложническата драма в източен Париж

Въоръжен мъж взе най-малко петима заложници в магазин за подготвяна според еврейските обичаи храна кашер в източния край на Париж. Сред заложниците има предимно жени и деца.

АФП съобщи, позовавайки се на осведомен източник, чедвама са загинали при заложническата драмав източен Париж.

Линия номер 6 на метрото в Париж е спряна. Блокиран е и площад “Трокадеро” при Айфеловата кула.

Според очевидци на престъплението в магазина за кашерна храна престъпникът има два автомата Калишников. Той е открил огън в магазина в продължение на 20 секунди. По това време там е имало много клиенти.

Става дума за малък универсален магазин, в който се продава кашерна храна. Той е разположен в гъстонаселен район в източната част на френската столица. Очевидците потвърждават, че първата полицейска кола е пристигнала на мястото на трагедията около минута след започване на престрелката.

На мястото на инцидента е пристигнал френският вътрешен министър Бернар Казньов. За момента той се въздържа от изявления. На мястото на инцидента са разположени специални части на полицията.

Кварталът е напълно отцепен. На живеещите в близките сгради е забранено да излизат на улицата. Взети са всички мерки за охрана на намиращото се недалеч училище.

Според информация на силите за сигурност заподозреният стрелец е същият, който вчера уби полицайка при друга престрелка във френската столица.

“Нападателят е с африкански черти и отговаря на описанието на убиеца от Монруж, което по-рано дадоха свидетели на това престъпление”, заяви източник от полицията. Не е изключено също така стрелецът да има връзка с двамата атентатори над редакцията на “Шарли ебдо”, които в момента са обградени от полицията в град Дамартен-ан-Гоел.

Френската полиция разпространи снимки на мъж и жена, издирвани във връзка със смъртта на полицайка вчера край Париж:

Френските наблюдатели отбелязват, че настоящата ситуация няма прецедент в историята на Франция.

 

Източник: БТА, NovaNews.bg   

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*