Пет смъртни случая по пътищата през юли

От пътна полиция заявиха, че има два смъртни случаи през последните два дни и общо пет за месеца, плюс още двама души в критично състояние, което показва, че продължаващите загуби на живот не влияят на шофьорите да променят начина си шофиране.

„За съжаление това е заключението, което можем да направим от статистиката. Само за последните 24 часа повече от 500 шофьори са санкционирани за превишена скорост, докато проверките за алкохол показват, че един на всеки пет шофьори е консумирал алкохол над допустимите граници“.

Около 517 шофьори са регистрирани с превишена скорост, като тя в някои случаи е била 150км/ч, 154 км/ч, 163 км/ч и 172 км/ч на магистралата, но също и 100 км/ч в жилищните райони, където границата е 50.

По отношение на шофиране под влияние на алкохол, от 466 проверени шофьори, 89 надхвърлиха допустимата граница на алкохол.

„Високата скорост, шофирането под влиянието на алкохол, заедно с невнимателното шофиране, са трите основни причини за смъртоносните инциденти в Кипър през последните пет години“, се казва в изявление от пътна полиция.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*