Възраждане на културните традиции в Лимасол

След няколко години на застой, в Лимасол се усеща леко раздвижване.

Ентусиасти подготвят богата културна програма до края на годината, като първото събитие ще бъде тази неделя, 15 април, на което всички сте поканени.

В града ще гостува писателят-актьор Стоян Чобанов

с книгата си „Жълтата стая”

Очертава се завладяващо събитие, изпълнено с емоции и игра, защото може би актьорът ще повлече публиката в едно неповторимо предизвикателство – самите те да бъдат участници в действието.

Кой в кого ще се превъплъти, не знаем. Но със сигурност, за нас ще бъде изненада, емоция и игра. Без притеснения, без нужда от талант или харизма.

„Жълтата стая“ е проект състоящ се от два модула – роман и театрален спектакъл по него. Книгата се вписва в една редица от български литературни произведения, в които лудостта присъства като културологичен феномен.

Лудият „Аз“ на автора в сюжетния ход се развива в цяло множество от „Аз“-ове: Полковникът, Любовникът, Синът, Поетът, Наркоманът, Циганката и т.н. – художествен похват изграждащ една холограма на лудостта, създадена от различни концептуални лъчове, като оставят на читателя свободата сам да изгради цялостната картина в съзнанието си. В спектакъла тези персонажи оживяват, пресъздадени от собствения им автор

Остава да благодарим на двете амбициозни дами Ади Ташева и Стела Георгиева, решили да разбудят страстите и талантите и да вдигнат настроението в Лимасол с различни културни събития.

Лимасол – залата на СЕК – ул. Kyriakou Oikonomou 21, начало 19:30, неделя, 15 април

Вход свободен

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*