Българинът Димитър Саватинов е “Най-силният мъж на Америка”

Само преди дни престижното жури в щата Аризона, където се провежда състезанието „Най-силният мъж на Америка 2014”, оповести името на Димитър Саватинов за победител.

Така точно на именния си ден българинът от Гоце Делчев развя българския трибагреник и грабна престижната титла, с което Митко Саватинов сбъдна една от съкровените си мечти.

Състезанието се проведе в два поредни дни – 25 и 26 октомври, в щата Аризона.

Първият ден Димитър постигна в една от дисциплините Американски рекорд log press 210 кг. И в двата състезателни дни той бе пръв по резултат в групата на професионалистите, която заслужено му донесе и най-голямата награда.

С добри постижения и престижни призови места в първата десетка неврокопчанинът се представи миналата година и на световното състезание „Арнолд спорт фестивъл”, което е учредено на името на основния му спонсор и организатор – известния актьор и спортист Арнолд Шварценегер.

След  титлата „Най- силен мъж на Америка” мечтата на Димитър Саватинов е да спечели и титлата за най-силен мъж в света.

naj-

Неврокопският здравеняк е роден в град Мичуринск, Русия. Баща му е българин от Гоце Делчев, а майка му е рускиня.

Когато Димитър бил на 2 години, семейството се прибрало да живее в Гоце Делчев, където и в момента е цялата му бащина фамилия. В Гоце Делчев той има близки и роднини, които го обичат много. Най-силна е сърдечната му връзка със сестра му Мария.

През 2006 година Димитър Саватинов заминава за Америка с циркова група, а същинските тренировки като за състезания от големи величини, той започва през 2007-а година в Америка.

Той има прекрасна съпруга американка, която го подкрепя и на всички състезания е до него.

От интернет

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*