Като във филм на ужасите, нападнат и пребит сънародник в Ларнака

Мъжът е с множество наранявания по главата

Снощи, малко след полунощ, двама непознати нахлуват в дома на сънародник, който спял в леглото със съпругата си. С фенерчета, те го удрят многократно по главата, вследствие на което мъжът се озовава в болницата. Непознатите нападатели изчезват в неизвестна посока.

Полицията се отзовава веднага на повикването, иззети са фенерчетата на нападателите, които ще бъдат изпратени за тестове.

Пострадалият мъж не успява да даде описание на нападателите, които не са били с покрити лица. Казва, че бил заслепен от светлината на фенерчетата на непознатите, нахлули в дома му. Нямал разногласия с никого и не знаел дали непознатите са влезли в жилището му, за да го пребият или за да крадат.

Случаят се разследва от полицията в Ларнака.

Години наред, българите смятахме, че в Кипър е сравнително спокойно. А тези, които живеят повече от двадесет години на острова, помнят, че не заключвахме нито колите, нито вратите на домовете си. Нямаше кражби и нападения. Престъпността беше почти нулева. Времената обаче се променят, а това ще рече, че и ние трябва да се променим. За един крадец понятието „заключена врата“ не означава нищо, просто е въпрос на минути, за да се справи с една обикновена ключалка.

Изпитвам истинска носталгия по тези отминали времена, когато вървяхме по улиците посред нощ, без страх и тревога…

Ако можете по някакъв начин да обезопазите жилището си с допълнителни ключалки, направете го.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*