UCY призовава депутатите да приемат закона за частните ученици

Университетът в Кипър (UCY) призова парламента в сряда да гласува в подкрепа на законопроекта за алтернативната процедура, която позволява на частните ученици да влизат в държавните институции за висше образование.

Проектозакона е изготвен главно за улесняване на частните ученици. След среща на ръководството на UCY, в изявлението се каза, че „предложеният законопроект позволява голям брой студенти да се включат в държавното образование, докато с настоящата система, те са принудени да напуснат страната си и да се обучават в чужбина, където таксите са значително по-високи. Парламента и партиите признават, че проблема съществува повече от 10 години и от Университета в Кипър ги призовават за бързото му разрешаване. От UCY са убедени, че този законопроект няма да се отрази на броя на свободните места за студенти, които ще се явят на Общокипърските изпити.
Алтернативната процедура предвижда изпити, организирани от двата държавни университети, UCY и TEPAK, но които ще бъдат контролирани от министерството.

Оставете коментар

Вашия email адрес няма да се показва


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.