Подкуп на пътя? Арестуван кипърски полицай за вземане на подкуп

Сравнително ново явление за Кипър. До миналата година едва ли щеше да  се намери водач на МПС, който да потвърди, че пътен полицай му е поискал подкуп, за да прикрие провинение за превишена скорост, наличие на алкохол или друго нарушение. Просто нямаше такъв филм…

Но явно кризата си е казала тежката дума и при този вид държавни служители, защото вчера бе арестуван служител на Пътна полиция във Фамагуста с обвинение за присвояване на публични средства и искане на подкуп.

Точно преди седмица, по информация на CNA, докато е изпълнявал задълженията си на пътя Ларнака-Агия Напа, офицер на Пътна полиция, проверявайки турист, е установил алкохол при теста с показатели два пъти над допустимото. Поискал му е подкуп от 100 евро, за да не го глоби с триста евро, както е предвидено от закона за такива случаи.

Туристът му е дал всичките си пари, около 90 евро и служителят го пуснал. По-късно туристът съобщил в полицията за подкупния офицер.

На арестувания полицай му е повдигнато обвинение за изнудване и приемане на подкуп и злоупотреба с власт и доверие. Дали ще остане държавен служител, ще реши съдията.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*