Парк с крокодили в Ахна, Фамагуста

Общинският съвет на Ахна, район Фамагуста даде зелена светлина за създаването на крокодилски парк в границите му, каза лидерът на общността Никос Василас в четвъртък.

Решението бе взето от общинския съвет с шест от деветте членове, които се произнесоха в полза на проекта. Местните власти обаче заявиха, че ще преразгледат случая, ако има реакции от жителите. Василас заяви пред кипърската информационна агенция, че общинският съвет не може сам да разреши създаването на крокодилския парк, но инвеститорите – израелската компания TSA Crocopark – трябва да получат уверението от местната власт, че няма да повдигат възражения след подаване на документите за създаване на парка в техния район.

В случай, че общността е против това, каза Василас, компанията няма да подаде искане за създаването на парка. Той каза, че компанията ще представи следващата седмица проекта подробно на жителите.

„В случай, че възникнат реакции на общото събрание, тогава съветът ще преразгледа въпроса. Ако няма реакции към създаването на парка, тогава процедурата за осигуряване на разрешение за строеж ще продължи нормално“, каза Василас.

Проектът се отнася до тематичен парк с площ от 40 квадратни километра, с  около 100 крокодила, магазини за сувенири, ресторант и пешеходни пътеки за наблюдение на крокодилите. Компанията предложи създаването на парка между Ахна и Врисулес в близост до стария път Ларнака-Фамагуста.

Василас сподели, че е посетил миналата година френския крокодилски парк „La Ferme aux Crocodiles“ в Монтелимар, Франция, за да разбере повече. Френският парк привлича много туристи, което е около 300 000 посетители годишно.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*