Осем годишния Николас Хадживарнава: „Оставам във футбола!”

Воскресение е!

Християнският свят се радва на добрите новини и малки чудеса, които се случват навсякъде по света.

към испанияЕдна добра новина за едно малко лимасолско чудо – малкия Николас Хадживарнава, който е изправен пред много сложен избор – тенис или футбол, при условие, че има отлични постижения и в двата спорта.

Едва тригодишен, Николас тренира спортна гимнастика, а на шест става шампион на халки за Кипър. След това хваща тенис ракетата и добрите резултати не закъсняват – два пъти шампион на Международния детски турнир в Албена, България и Кипър.

Преди няколко месеца ви представих по-голямото дете на Маринела и Неоклис Хадживарнава – Ставрос, току-що спечелил стипендия в престижната Тенис Академия на Ник Болетиери в Щатите, който със сериозността на възрастен заяви: „Вярвам, че един ден ще стана №1 в тениса!“

До момента двамата братя са спечелили отличия в десетки тенис турнири в Кипър, България и Европа. До тях, неотлъчно е тяхната майка, Маринела Хадживарнава, горда майка на трима синове, (най-малкия е на три години), която като орлица е разперила криле, насърчавайки ги да не се страхуват от летенето нагоре, да следват мечтите си и да ги превръщат в реалност. Днес тя е техен мениджър, наставник, спонсор и стълб на вярата в успеха.

Но ще продължа разказа си за осем годишния Николас

Преди няколко дни Николас, с още две деца от Кипър, се завърна от едноседмичен лагер в Барселона, където тренира вbarcelona Международния им детски отбор.

Трета година Николас тренира и футбол в клона на академията в Лимасол. Малкият нападател впечатлява силно испанските треньори с бързината и умението си да вкарва гол с глава. За 2014-та BarcelonaSoccerAccademyCyprus са вицешампиони на националния турнир, който се проведе в Агия Напа, а тази година се класираха на осминафиналите.

barselona-otborВ Испания малкият Николас се представя успешно, като е избран в сборния отбор на Барселона, в който играят деца от всичките им академии по света. В мача с друг испански отбор, малките футболисти постигат победа с 4:2, като вторият гол (с глава) е постижение на Николас Хадживарнава. От ръководството на клуба заявяват, че ще следят отблизо неговото развитие и вероятността да бъде преместен да тренира в Испания е съвсем реална.

Само два дни след завръщането си от футболния лагер в Испания, Николас участва в големия и престижен тенис турнир за деца – AudiCupNicosia и с четири поредни победи отива на финала, където губи от русначето Никита Сцилиаренко. Не е притеснен от загубата, днес казва: „Отидох на тенис турнира без никакви предварителни тренировки, нямах време, до преди два дни тренирах и играх само футбол. Но за себе си вече съм взел решение – Оставам във футбола!”

И докато големия батко, 10 годишния Ставрос вярва, че един ден ще стане №1 в тениса, Николас е твърдо решен да посвети всички усилия, труд, воля и мечти на футбола.

С радост и много българска гордост му пожелаваме да следва мечтите си и един ден да прославя България и Кипър на най-големите стадиони по света!

Ева Иванова

Българският Вестник в Кипър

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*