Опозиционните партии искат по-строги наказания за нарушителите на работното време в сряда и неделя

Опозиционните партии заявиха в четвъртък, че ще представят законопроект, предвиждащ по-строги наказания за магазините, които нарушават работните часове.

Андреас факонтис от АКЕЛ предлага за първо нарушение глобата да се увеличи от € 30,000 до € 50,000 и затвор до две години, вместо една. За второ нарушение глобата да бъде до 70 хиляди евро и три години затвор, а ако собственик наруши трети път закона, съдът за има право да затвори обекта за шест месеца.

Законопроектът също така включва по-строги наказания за хората, които пречат на инспекторите на министерството, като наказанието затвор се увеличава от три до шест месеца, а сегашната глоба от € 5,000 да се удвои. За второ нарушение затворът да е девет месеца и глоба от € 20,000.

Законопроектът бе подкрепен от АКЕЛ, ЕДЕК, Зелената партия и ДИКО.

Това е най-новият обрат в продължителния спор между парламента и правителството за работното време на магазините, за което се очаква да бъде взето решение от Върховния съд през следващия месец.

Въпреки това, повечето от търговците не се съобразяват със закона за работното време от 2006-та и независимо от глобите, отварят магазините си. Те упрекват властите, че искат да съсипят малкия бизнес и търговци.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*