Около 15000 души участваха в кампанията за почистване на Кипър

Над 15000 души се събраха в неделя, за да вземат участие в „Нека да го направим” – кампанията за почистване на целия остров, заяви комисарят по околната среда Йоанна Панайоту.

доброволциМестните власти, Националната гвардия, екологични и доброволческите организации, министерства, фирми, политически партии и много граждани взеха участие в събитието. Кипър е една от 100-те страни от целия свят, взела участие в тази глобална инициатива.

Това е най-голямата доброволна кампания в света, започнала през 2008г. в Естония. Идеята е да има един ден, посветен на околната среда чрез почистване. Йоанна Панайоту благодари на всички, които взеха участие в почистването, а резултатите ще бъдат оценени по-късно. Организаторите споделиха, че количеството на събрания боклук става все по-малко всяка изминала година, което показва съвестното отношение на обществеността.

„Всеки от нас произвежда средно по 700кг боклук годишно, а Кипър е на второ място в Европа по производство на боклук от глава от населението” каза депутата от Зелената партия Георгос Пердикис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*