Министерството на образованието затяга дисциплината в училищата

Целта е да ограничи отсъствията на учениците от клас. Неприсъствие от 135 часа ще води до повтаряне на класа!

Министерството на образованието ще предприеме мерки, за да изкорени излишните отсъствия на учениците от класната стая дори и с разрешение на родителите им.
Според предложените промени, отсъствия от училище без основателна причина ще се считат за сериозно дисциплинарно нарушение и ще се наказва като такова. Специална комисия, създадена от министъра на образованието Костас Кадис подготви предложенията, които бяха изпратени до всички органи за разглеждане.

В съответствие с предложените промени, ученици, които са пропуснали над 135 часа от клас през учебната година, ще трябва да повторят цялата година.
Учениците, които са пропуснали от 120-134 часа от клас, може да им бъде забранено да се явят на някои от изпитите през юни. Това означава, че те ще трябва да се явят след лятната ваканция.

До сега, учениците имаха право да отсъстват до 160 часа, 110 от които с извинителна причина.
В съответствие с предложените промени, ако един ученик пропуска над определен брой часове по даден предмет, ще трябва да положи изпит по него през септември.

Предложено е също и A, B, C и т.н. система за оценяване, използвана в държавните гимназии да се замени с цифровата система, използвана в лицеите и техническите училища.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*