Колоездачна обиколка на Кипър

За пета поредна година в периода 1-3 април в Пафос ще се проведе колоездачна обиколка на острова, съобщават организаторите от Volkswagen Кипър.

Надпреварата, която се провежда под егидата на Кипърската федерация по колоездене, има за цел тази година да набере средства в подкрепа на Асоциацията за борба с наркотиците (SYKANA).

“Това е много важно международно събитие, което поставя Кипър на картата на световното колоездене, когато става дума за състезания”, каза Майкъл Хаджийоану. Той добави, че има засилен интерес за събитието тази година, повече от миналата година, и че очакват повече от 200 участници, “половината от които от чужбина”.

Мария Солому от КОТ (Организацията по туризъм на Кипър) подчерта значението на състезанието с велосипеди в насърчаването на Кипър като идеална дестинация за колоездене.

В състезанието може да участват всички възрастови категории, като по-голяма част от участниците са аматьори.

Състезанието ще започне и завърши в предната част на средновековната крепост в Пафос. В първия ден маршрутът е до Куклия и Курион, а вторият – Пея, Катикас и Акамас.

Трасето и за двата дни е по 80-100 км дълго колоездене. Общото разстояние е 247 км, от които 191 км ще бъдат обвързани с време.

За информация и записване посетете:  www.cyclingcy.com/vw-tour .

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*