Добрата новина: Моника, не си сама!

В днешно време добрите новини са малко. А като ги чуем, като че ли се съмняваме за някоя секунда, но след тези няколко секунди идва Надеждата! Надеждата, че все още има добри хора на този свят! Хора, готови и от малкото, което имат, да Дарят! Да дарят Надежда!

Току що добрата новина дойде при мен и бързам да я споделя с всички наши читатели и приятели:

MonikaМоника Михайлова, момичето, което се нуждае от спешна операция в Американската специализирана клиника AIMIS в Никозия ще лети в неделя за Кипър! Утре събраната до момента сума от България ще бъде преведена по сметката на клиниката, като останалите 10 хиляди евро ще останат за досъбиране и доплащане.

Днес разговарях с българката Станислава Сунгова, медицинска сестра в клиниката AIMIS. Любезно и с много търпение тя обясни, че е много важно Моника да лети за Кипър още тази неделя, а във вторник (29,09) планираната операция да бъде извършена. По нейните думи, заболяването се развива бързо и води до пълно обездвижване…

В света имало около петнадесет неврохирурзи, които се ангажирали с подобни случаи, а тяхната клиника разполагала с подходящото оборудване и специалисти.

От снощи стотици българи в Кипър знаят историята на Моника. Знаят също, че правим опит да помогнем и ние оттук в акцията за спешно събиране на необходимите средства за тази операция. Във всички градове има кутии и всеки, който има възможност и желание, може да помогне.

В Лимасол, собственичката на българският ресторант „Руен“ – Деси, организира на 4-ти октомври от 17:00 – 20:00ч. благотворителен коктейл, на който също ще бъдат събрани средства в помощ на Моника.

Българка от Ларнака предложи място в дома си, в което да се настанят придружителите на Моника, за което й благодарим.

Днес ми позвъниха, че въпреки предварителните разговори с всички собственици на български магазини на острова, в някои няма кутии. За да не стават грешки и да търсите къде да оставите своята помощ, ще обявя актуалните места:

Никозия: Българското посолство- Консулска служба и офиса на Теодора Амврозиу;

Ларнака: Офиса на „Българският Вестник“ и БГ училище „Д-р П.Берон“;

Паралимни: Магазин „Фурор“ при Илияна Папагеорги и Българското училище при Нели Делчева;

Лимасол: в БГ ресторант Руен при Деси;

Полис: Българското периптеро в Полис Хрисохус при Кристина Параскевас

Пафос: EURO MARKET в Пафос – бул.Еладос, под Карфур, при Валерия Бухларска – тел 99 151 928.

Моника, не си сама! Десетки българи в Кипър са готови да те подкрепят! Кураж!

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*