Моника, добре дошла в Кипър

Преди час Моника Михайлова, момичето, което хиляди сънародници в родината ни и българите в Кипър подкрепиха в дарителска акция за сложна операция на гръбначния стълб  пристигна в Кипър. С живи рози бе посрещната от екипа на „Българският Вестник“ и Станислава Сунгова, медицинска сестра в клиника AIMIS. Моника летя с леля си, която ще бъде до нея по време на престоя й в Кипър.

От летище Хермес в Ларнака й беше осигурена инвалидна количка и служител, за да бъде изведена по-бързо от зоната на пътниците, за което им благодарим.

DSC_0186Виждайки засмени българи насреща, и тя се усмихна. Предадох й голямата прегръдка от името на приятелката й Ваня Павлова, с която от няколко дни сме в непрекъснат контакт във връзка с дарителската кампания, която се провежда и в Кипър. И отново заявихме, че в Кипър не е сама и че десетки хора на нашето малко островче вече знаят за нея.

Развълнувана до сълзи, Моника каза: „Благодаря ви,  много е приятно в чужда държава да те чака сънародник с цвете и широка усмивка…, благодаря ви. Мисля, че най-трудното мина, сега предстои операцията и възстановяването. Аз съм силна и ще се преборя. За кратко време в България хиляди непознати хора ме подкрепиха и ми дадоха надежда. Ще живея! Благодаря на всички, мили познати и непознати!“

DSC_0194Станислава Сунгова заяви: „Екипът, който ще оперира Моника Михайлова от днес е в Кипър. Тя ще бъде оперирана от д-р Франк Фейгенбаум и асистентката му Деби Уест от Далас.  Днес  бе решено операцията да се извърши на 30-ти септември, сряда, а не 29-ти, както казахме преди няколко дни. Този тип операции  обикновено изискват около 4 часа. Ако всичко е наред, в клиниката ни ще бъде три дни, а след това ще бъде преместена в хотел „Свети Рафаил“ в Лимасол, където обстановката е по-спокойна за вече оперираните пациенти, които продължават да бъдат наблюдавани от екипа ни в продължение на няколко дни. Периневралните кисти са едно от коварните заболявания, което стряска доста неврохирурзи. В България няма лечение за това заболяване, а болката е непоносима.  Пожелавам на Моника успешна операция и бързо възстановяване.“

 

Ние също й пожелаваме успешна операция и след няколко дни бледото измъчено лице да грее като розите, които й подарихме. Бог да е с теб, Моника! А след него, и ние сме зад теб!

Ева Иванова

 

 

“… Когато си силен, когато си слаб ..

Плачеш със сълзи, плачеш с душа ..

защото, виждаш колко си слаб,

точно тогава огледай се около теб,

и виж доброто в хората и осъзнай, че не си сам!

Боли, да осъзнаеш, че живота ти

зависи от пари, които нямаш ти!

Боли да покажеш, че си слаб,

боли, когато не можеш да контролираш тялото си

боли когато …. си слаб,

но знай, че живота е един кръговрат!”

Моника Михайлова

DSC_0197

3 коментара

  1. Едно пояснение – Станислава Сунгова е главен координатор за пациентите с ТАРЛОВ КИСТИ 🙂 За AIMIS каквото и да каже човек е малко ! В България сме сто светлинни години назад ! Успех на Моника !

  2. Лимасол не зная да имаме клиника”Свети Рафаил”.Исках да отида да видя Моника когато я настанят там.Дайте координати къде в Лимасол е клиниката? Нека да сме в течение как протича всичко.

    • В шума на летището не сме се разбрали добре със Съни, не е клиника, а хотел (току що го уточнихме), в който настаняват оперираните пациенти. При сегашното идване на американския специалист ще бъдат оперирани 10 пациенти с това заболяване. Моника е определена за 30-ти септември, като ще бъде първата оперирана за деня. Със сигурност ще ви държим в течение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*