Две люлки, две родини – Приятели завинаги

Благотворителен концерт на Българското училище „П.Хилендарски” в Лимасол

 

На 7 юни в залата на ПЕО в Лимасол, Сдружение „Българи зад граница” и Българското училище „П.Хилендарски” в Лимасол проведоха своя Благотворителен концерт в помощ на майката на две дечица от училището, претърпяла тежка и сложна операция.

Благородната кауза обедини десетки съмишленици като изпълнители и стотици като гости.

В програмата участваха децата от училището, фолклорна детска кипърска група, руска школа „Спарта”, танцова група на децата от Българското училище „Д-р П.Берон” в Ларнака и ТА”Българи”, които участваха с танцьори от Ларнака и Никозия и солистката на ансамбъла Мими Николова.

Рециталът на големите ученици от Лимасол на тема „Две люлки, две родини – Приятели завинаги” трогна всички и бе аплодиран от смесената публика – българи, кипърци и руснаци. Една след друга, на сцената заставаха различните групи и с усмивка представяха своите изпълнения.

На финала гостите от Ларнака и Никозия представиха своята програма, която накара десетки да потропват в такт на бързите български ритми.

И докато миналата седмица в Лимасол бе празник на българщината, тази неделя бе празник на три приятелски народа – кипърци, българи и руснаци, всички живеещи на острова, „Приятели завинаги”.

Поздравления за добрата инициатива, благодарности за невероятната емоция!

А на децата пожелаваме весела и незабравима ваканция!

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*