Честит празник, Будители в Кипър

Отново е 1-ви ноември и сънародниците ни по цял свят отдават своята почит пред делото на хилядите български будители, в миналото и днес.

За българите в Кипър е нормален работен ден, без фанфари и гръмки речи, без знамена, грамоти и отличия. Но всеки работещ в областта на образованието, литературата, изкуството, днес празнува!

Преди 20 години тези хора се брояха на пръсти, неколцина поети, писатели, художници, артисти…  Днес са стотици, български учители, творци, хора на словото, повечето познати на общността ни. Множат се и учениците в българските училища на острова, все повече българи питат не само за българските училища на острова, вече се търсят и детски градини с български език, разширяват се преките контакти с българските университети. Защо да не помечтаем и за един наш български университет на острова, със сигурност ще се намерят желаещи да продължат образованието си в него или придобият втора/трета специалност. Кой знае, някой ден може и това да стане…

Благодаря ви български Будители в Кипър!

Скъпи сънародници, не спирайте да мечтаете, творите, градите! Няма значение дали вашият труд е признат или подобаващо оценен! Важното е, че работите с любов, плам и с ясното съзнание, че сте полезни на обществото и общността ни!

Честит празник!

Ева Иванова

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.