Три нови станции за LPG в Никозия

Три нови лиценза са издадени от правителството и така броя на бензиностанциите, които предоставят LPG за превозни средства, се удвои. Едната се намира в Строволос, а другите две са в Агланджа, Никозия. Така общият брой става шест на бензиностанциите с LPG. Политическото решение да се позволи въвеждането на пропан-бутан в автомобилния транспорт бе взето през април 2012 година.

Закъсненията при обработка и одобряване на заявленията се приписват на бюрокрацията и на факта, че няколко държавни ведомства трябва да бъдат консултирани от съображения за сигурност.

Броят на автомобилите, които имат лиценз да се придвижват с помощта на втечнен газ е все още много малък около 50. Цената на преобразуване на автомобила е между 1000 и 1500 евро. LPG е смес от пропан и бутан, които могат да бъдат произведени от природен газ или като страничен продукт от преработката на нефт. То е около 50 на сто по-евтино в сравнение с конвенционалните горива. В допълнение, LPG се счита за по-малко вредно и еколозите твърдят, че емисиите са по-ниски в сравнение с бензина и дизеловото гориво.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*