Потребителите искат запазване на удълженото работно време на магазините

Асоциацията на потребителите в Кипър смята, че сегашното работно време на магазините трябва да се запази, за да се гарантира най-добро обслужване на клиентите.

В изявление в сряда, асоциацията заяви: “Новото работно време на магазините обслужва потребителите добре и гарантира правото им на по-голям избор както в делнични дни, така и в неделя.”

От сдружението твърдят, че да могат да пазаруват всеки ден от седмицата, дава възможност на потребителите по-добре да планират своето пазаруване и да направят най-добрия избор, когато става дума за избор на продукти и цени.

Докато по-големите магазини отдавна подкрепят по-дългото работно време, операторите на малки и често семейни магазини, включително и членове на съюза на малки магазинери Povek се оплакват, че не са в състояние да се конкурират. В края на миналия месец от АКЕЛ също подкрепиха удължаването на работното време.

Правителството въведе по-дълго работно време на магазините, включително и възможността да останат отворени в сряда и събота следобед, както и в неделя, през юли 2013 г., в опит да даде тласък на икономиката.

Преди това само магазини в туристическите райони бяха в състояние да останат отворени по-дълго, както и определени категории магазини, като павилиони и фурни.

Правителството твърди, че мярката е довела до увеличаване на заетостта, но противниците на удълженото работно време твърдят, че това е принудило много от по-малките магазини да затворят.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*