Подробности за фериботната услуга между Кипър и Гърция  за сезон 2024

 

Daleela ще оперира само от пристанището на Лимасол, като плаванията ще се извършват между 29 май и 3 септември. Продажбата на билети вече е отворена.

Ръководителят на подминистерството на корабоплаването Марина Хаджиманоли каза, че нейният отдел отдава голямо значение на поддържането на морския пътнически трафик между Кипър и Гърция. Да припомним, че той стана факт преди две години и беше „приет от пътниците с голям ентусиазъм, който надхвърли всички очаквания“.

През миналата година фериботът е превозил 7407 пътници, 2496 автомобила и 455 домашни любимци.

Тази година Scandro Holding Ltd реши, че маршрутите ще работят само от пристанището на Лимасол. Първият курс  ще бъде на 29 май, а последният от Пирея до Лимасол е насрочен за 3 септември. Ще бъдат направени общо 22 курса, шест през май-юни, седем през юли и девет през август-септември.

Цената ще остане на нивото от миналата година. С тази разлика, че детският билет ще поскъпне с 50 цента, а пристанищната такса ще нарасне на 2 евро. Билети могат да се резервират онлайн на сайта на компанията от 17 април.

Пристанището на Ларнака беше изключено от проекта тази година по финансови причини. При днешните цени на горивата превозвачът би направил допълнителни разходи от 6-7 хиляди евро.

От съображения за сигурност пътниците няма да могат да оставят вещи или храна в превозни средства, за които съществува специална процедура. Превозът на електрически превозни средства на ферибота е забранен.

Плановете за морска комуникация с Израел трябваше да бъдат изоставени поради събитията в региона. Тази година проверките за сигурност като цяло ще бъдат по-строги.

Ръководителят на корабния отдел отбеляза, че имат добра прогноза за рентабилността на линията в дългосрочен план, дори и след края на бюджетното субсидиране на проекта през 2028 г.

Кметът на Лимасол Никос Николаидис изрази радостта си от началото на третия период на морски пътнически услуги между Кипър и Гърция и поздрави подминистерството за успеха в установяването на новата услуга. Той увери, че община Лимасол и всички заинтересовани страни ще продължат да си сътрудничат в полза на проекта.

По официална информация, през първия ден са направени 3226 резервации, което показва огромния интерес към линията.

За резервации на: https://scandroholding.com/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*