Кипър: Ранно изплащане на надбавки и социални помощи преди Великден

Заместник-министерството на социалните грижи е направило всичко необходимо, за да могат помощите и другите социални помощи да бъдат изплатени по-рано, с оглед на Великденските празници, се казва в съобщението.

По-конкретно, на 16.04.2024 г. минималният гарантиран доход ще бъде изплатен по сметката на бенефициентите, а на 19.04.2024 г. месечната помощ за обществено подпомагане, надбавката от плана за подпомагане на пенсионери с ниски доходи, месечната надбавка за деца за семейства с три деца, месечната помощ за самотен родител и месечната помощ за ветерани от Втората световна война/вдовици на ветерани.

Освен това на 25.04.2024 г. ще бъдат изплатени обезщетенията за тежки физически увреждания, обезщетенията за грижи за лица с паралич или квадриплегия, обезщетението за слепи, както и обезщетението за транспорт.

Пенсиите на Фонда за социално осигуряване, социалната пенсия и специалното увеличение на законовата пенсия (почетна надбавка) за месец април 2024 г. ще бъдат депозирани по сметките на бенефициентите в петък, 26.4.2024 г.

На 30.04.2024 г. ще бъдат изплатени великденските надбавки на пенсионерите с ниски доходи.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*