Заформя се скандал за работното време на магазините

Новото предложение закон за по-кратко работното време на магазините, което бе внесено вчера, е описано като “нелоялна конкуренция” в услуга на някои магазини.

Предложението идва от партия АКЕЛ и други двама депутати, Ангелос Воцис от ДИКО и Рула Мавроникола от ЕДЕК, и поставя ограничения за работното време на магазините, в опит да помогне за правилното функциониране на пазара, в съответствие с исканията на Кипърската Асоциация на смесените магазини (SY.KA. DE).

Но Общокипърската асоциация на супермаркетите (PA.SY.PE) заяви, че ограничението на работното време е “пагубно за цялата икономика, развитието и заетостта”.

“Някои от членовете на парламента лобират и се стремят към задоволяване на нуждите на една малка група от собственици на фирми, които искат да запазят привилегиите си на пазара” срещу цялата икономика, се казва в предсъобщение на PA.SY.PE.

PA.SY.PE е “за запазване на работното време на всички магазини, без дискриминация и ограничения по отношение на вида на продуктите, след като те са лицензирани по всички правила от страна на властите и действат в рамките на закона”.

Предложението на законопроекта възроди един стар дебат между дребните собственици на магазини, които традиционно се радват на монопол върху работното време, и тези, които подкрепят настоящия режим на удължено работно време, което окуражава откритата конкуренция.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*