Кипърският туризъм се нуждае от основен ремонт  

Кипърската туристическа индустрия се нуждае от цялостен ремонт, това заявиха народните представители в парламента. Те призоваха понижаване на летищните такси, които са сред най-високите в света. Всеки турист, посещавайки Кипър плаща 24 евро летищни такси, в сравнение с 6 евро за Родос, 17 евро за Париж и 11 евро в Берлин.

И докато туристическата индустрия на острова е останала в застой през последните десет години, тези на Турция и Гърция се развиват и просперират.

Депутатите виждат изход от застоя в туризма само при условие, че Кипър подобри туристическия продукт и стане целогодишна дестинация за почивка и развлечения.

Председателят на комисията по туризъм в парламента, г-н Лефтерис Христофору заяви, че направените разходи за развитие на инфраструктура не са оправдали инвестициите, защото гръцките острови имат много повече туристи, без да са похарчили средства за подобряване на инфраструктурата си. Според него е немислимо Кипър да развива туризъм само за 6 месеца в годината при инвестиции от милиарди дадени за туристическата индустрия.

Членовете на комисията единодушно затвърдиха становище, че е наложително предприемането на всички необходими мерки за увеличаване туризма на острова, защото той е двигателя на кипърската икономика.

Обсъдени бяха и други въпроси, свързани с туризма – модернизация, разширяване към нови пазари, за да се избегне прекомерната зависимост от една или две страни, опростяване на паспортните и визови процедури за гражданите извън ЕС, увеличаването на контрола в хотелите, за да се гарантира качество на услугите и борба със спекулата.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*