Кипър: Времето се затопля, първите 30*С, до дни

През следващите десет дни топли въздушни маси ще обхванат Кипър. Максималните температури на отделни места ще достигнат 30 градуса.

Температурите ще продължат да се повишават и ще достигнат около 3-5 градуса над нормалните за сезона. Тоест 26 градуса в Никозия, 22-25 градуса по крайбрежието и 14 градуса високо в планината.

От 28 март се очакват ниски концентрации на прах в атмосферата. Температурите ще се повишат още малко, достигайки 27 градуса в Никозия и вътрешността, 23-26 градуса по крайбрежието и 17 градуса по върховете на Тродос.

На 29 март температурите няма да се променят съществено и ще останат с около 4-8 градуса над нормалните за сезона. Същевременно най-големи отклонения се очакват във вътрешността на страната и в планините. В Никозия ще бъде 28 градуса, на брега 24-27, в района на планината Олимп – 17.

През уикенда се очаква живакът да достигне 30 градуса (плюс – минус 1 градус), главно в ниските вътрешни части на острова. Метеоролозите отбелязват, че 30 градуса е температура над нормалната, но в Кипър първите тридесет градуса топлина винаги настъпват между последната седмица на март и първата седмица на април.

Очакват ни три топли почивни дни, които ще дадат възможност на любителите на морето да направят първите си слънчеви бани.

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*