Първо ракетите, след това политиците…

Само на 100 км от Кипър кипи война. Не от тази сутрин! От осем години! Кипър не участва по никакъв начин в конфликта, но от британските бази  Акротири и Дикеля  ежедневно излитат и кацат военни самолети…, и тази сутрин и към Сирия! Кипърските медии съобщават, че  британски самолети тази сутрин в 3:00ч. са излетели от база Акротири за цели в Сирия в близост до Дамаск и са се върнали след „успешната мисия“.

На разсъмване САЩ, Великобритания и Франция удариха военни цели в Сирия. В Дамаск и Хомс. Съобщава се за изстреляни на над 100 крилати ракети, само за 3 часа, в т.ч. Томахоук. Някои от тях са прихванати и свалени, това съобщава сирийска информационна агенция. Руснаците все още не са реагирали на провокацията…

Поразени са военни обекти, в т.ч. център за разработка и складиране на химически оръжия…

Изложени  ли сме в Кипър на влиянието на химически оръжия?!?

Поне до момента няма информация или предупреждение на кипърските власти за такава опасност. В посолството на РБългария също не е постъпила такава информация, съобщи за читателите на БГ Фактор посланик Христо Георгиев. Питам се обаче, знаем ли какво дишаме особено днес?!? Вероятно цялата Менделеева таблица. По-възрастните от нас още помнят Чернобилската катастрофа и как ни уверяваха, че няма нищо опасно.

От Кипър и за Кипър няма отменени полети. Ливан тази сутрин възстанови полетите си до Кипър.

От малкия екран различни специалисти и политици, ни успокояват, че ракетите са с точност до 20-25м до определената цел. С малко думи, контролирани, умни, „хубави“ по думите на Д.Тръмп и с минимум човешки грешки! Някои си позволяват да коментират дори, че Русия обещала да отговори веднага на удара, а все още нищо не прави.

Тереза Мей оправдава ударите като „предупредителни и поучителни“ за режима на Асад в Сирия и Русия. Опитва се да ни убеди, че решението й било много трудно и не целяло свалянето на режима на Асад. Като че ли някой ще й повярва!

Америка, Великобритания и Франция удариха Сирия! В момент, в който имаше възможност да преговарят с Русия и Сирия. Ще седнат ли да преговарят или Русия ще отговори още днес на удара?

Уверяват ни, че няма да има друга атака от страна на американци, британци и французи. Дали?!?

Идиотизъм, игра с огъня, безумие…, каквото и да кажем, ще е малко!

Пожелавам си Бог да ни пази! Защото в създалата се ситуация, ние не можем!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*