Външният министър Йоанис Kaсулидис: „Кипър е длъжен да участва в международния съюз срещу ИДИЛ“

Министър на външните работи Йоанис Касулидис посочи в сряда, че Кипър е длъжен да участва в международния съюз срещу Ислямска държава, добавяйки, че културните ценности и свободата са изложени на риск.

Той също така каза, че приносът Кипър за тази борба подчертава значението на географското местоположение на острова, като добави, че освен ангажимента на британските бази в Кипър, Никозия ще осигури съоръжения във военната база “Андреас Папандреу” в Пафос за френската гражданска авиация.

Отговаряйки на въпроси след военния парад за Деня на независимостта, Kасулидис каза, че Кипър желае да подчертае важността на своята геостратегическа позиция и да участва в борбата срещу ИДИЛ, главно чрез своето географско местоположение.

“Наш дълг е да участваме в тази битка, както и останалата част от международната общност прави, защото нашата цивилизация, нашата свобода са в опасност в резултат на този “отвратителен манталитет “на джихадистите”, добави той.

Министърът също отрече твърденията, че Кипър се превръща в мишена заради участието си в международната борба, като посочи, че “ние се превръщаме в мишена, така или иначе като християни”.

Той припомни примера на християните в Мосул и други градове на Ирак, които са били принудени да приемат исляма или да бягат или са били обезглавени.

“Ние всички сме в една и съща битка”, каза той.

CNA

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*