BG ФАКТОР Cy вече е факт

Днес, на 1 юни, Международния ден на детето, взех в ръцете си Първия брой на списанието на българите в Кипър. Емоция, радост, вълнение…, като дете нямах търпение да го разлистя и да видя дали е това, което беше на файловете. Притеснявах се дали от печатницата ще са изпълнили заданието така, както го виждах в ума си, дали цветовете ще са наред, дали някъде няма изгубен или замазан текст или тъмна снимка…, проблеми, за които следяхме зорко при работата с вестника. Е, всичко изглежда наред…, всъщност колко е наред, вие, читателите ще кажете.

Много от вас сигурно ще заявят, че във времето на интернет, високи технологии и глобализация, Човекът няма нужда от книги, вестници, списания…, че няма нужда от Вяра и Духовност, че е по-лесно да „лайкнеш” днес сготвеното от приятелката или съседката или да качиш снимки от партито си и да се похвалиш на целия свят. Ето, това е само малка част от световната глобализиция… Няма граници, нито държавни, нито човешки, всички живеем в едно технологично, виртуално и като че ли изкуствено създадено време, епоха. Като че  ли станахме роби на технологиите!?! Бавно започваме да забравяме нормалното човешко общуване, топлата прегръдка, добрата дума, казана от сърце.

Може би звуча носталгично…, но все още съм фен на хубавата книга, която мога да чета където си искам, на смислено и красиво списание, в което няма да чета колко са убитите и закланите и къде отново е избухнала бомба…

Отплеснах се, но отново се връщам на темата. Искрено ми се иска да сме успели в този първи опит. Отсега си мисля за повече страници, защото всичко хубаво и красиво, което се случва всеки ден и за което искаме да пишем, да намира място в тези наши страници.

Благодаря на Живка, Бистра, Катерина, Добрин, Антоанета, Жени, Жоро. Вие работихте за този първи брой благотворително, без да поискате и цент, с огромна Вяра и Любов . Благодарна съм ви, че не ме оставихте сама и се включихте в екипа, благодаря ви, че ми повярвахте и подкрепихте. Вярвам, че заедно има още какво да свършим в Кипър.

Приятели, от утре, 2-ри юни, в денят на Ботев, BG ФАКТОР Cy ще бъде в периптерата в Кипър. Ще ми се да сме успели, иска ми се да намерите в страниците му нещо, което не знаете, ще се радвам ако за няколко часа изоставите фейсбук и лайковете и почетете няколко часа, ей така, за удоволствие.

С благодарност, Ева Иванова

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*