15 месеца лишаване от свобода на жена, прегазила смъртоносно наше дете в Пафос

Окръжният съд на Пафос наложи в сряда 15-месечна присъда затвор на 74-годишна жена за причиняване на смъртта на 10-годишна ученичка.

Според говорителя на полицията Михалис Николау 74-годишната жена е причинила смъртта поради груба небрежност и е осъдена на наказание от 15 месеца затвор, лишена от шофьорска книжка за 24 месеца и осем наказателни точки.

Съдът взе предвид увещанието на нейния защитник, че 74-годишната е осъзнавала тежестта на престъплението.

Жената беше призната за виновна през юни 2023 г. след изслушване по обвинение за непредпазливо или опасно действие, за което тя се призна за невинна. Другото обвинение, по което 74-годишната жена се призна за виновна, е за управление на МПС с книжка с изтекъл срок на валидност.

Почивай в МИР, мила Нелина!
Почивай в МИР, мила Нелина!

Нелина, дъщеричка на българско семейство в опит да пресече бул. Тасос Пападопулос на 22 ноември 2019 бе смъртоносно прегазена.

Отиде си от този свят едно чисто и невинно дете! Жертва на войната по пътищата, в която за съжаление, победители няма и никога няма да има. Има само скърбящи, опечалени и нелепо изгубени животи.

Малката Нелина от Пафос си тръгна от Живота на крехка възраст. Тя няма да завърши, няма да стане абитуриентка, студентка, да преживее трепетите на първата любов, майчинство …, и още много прекрасни неща, които съпътстват Живота.

Никой родител не е готов за това! И няма да бъде! Неестествено е да погребваме децата и внуците си, още неразперили крилца и неполетели в Живота!

Почивай в МИР, скъпо дете!

Веднага след обявяване на присъдата, стотици сънародници я приеха като подигравка. И с право! Излюпена присъда след почти четири години, когато виновницата вече е на 78 години…

Тези 15 месеца ефективна присъда няма да върнат детето, но ще остане чувството за безнаказаност в много шофьори джигити, че погубеният човешки живот на асфалта струва само 15 месеца затвор…

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*