Център по радиология в Лимасол – все още в бъдещето

Министърът на здравеопазването не може да даде срокове за Център по радиология в Лимасол

Министърът на здравеопазването Джордж Памборидис изрази готовността на правителството да ускори процедурите по създаването на център по радиология в Лимасол, но не можа да предостави никаква информация за срокове на изпълнение.
Говорейки по време на среща, организирана от районните кметове на Лимасол министъра изрази надежда, че неговото министерство скоро ще има разрешение на проблема и пациентите от областите на Лимасол и Пафос няма да пътуват до центъра по радиология в Никозия за лечение.

здр министърПамборидис каза, че този въпрос е приоритет за правителството и добави, че президентът Никос Анастасиадис поискал лично да бъде уведомен за резултатите от подобно проучване.

През ноември Комисията по правата на човека обвини правителството, че не предоставя цялостна система и грижи за раково болните пациенти в Лимасол и Пафос. Това е нарушаване на правата на болните от рак и че плановете на правителството за създаване на център по радиология в Лимасол през 2018г., може да коства живота на някои от пациентите. Беше дадено дори обещание, че 2016-та такъв център ще функционира в Лимасол и няма да се налага болните от Пафос и града да пътуват до Никозия.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*