Цветница в Ларнака – Концерт „За усмивката на детето”

На 5 април, Цветница, в театър „Скала” в Ларнака ще се проведе благотворителен концерт под надслов „За усмивката на детето”.

Всъщност става въпрос за усмивките на нашите, българските деца.

Две много известни имена, актрисата Моника Мелеки и оперната прима Цвета Христофору застанаха зад проекта, като се ангажираха със сценария, подготовката, организацията, репетициите и самото представление.

Как възниква инициативата?

Българското училище в Мадрид поде инициативата за поклонение пред мощите на Свети Кирил, един от създателите на славянската писменост, които се намират в Рим. За кратко време в тази инициатива се включиха още 16 училища от цяла Европа, включително и у-ще „Д-р П.Берон” в Ларнака. Идеята е за 24 май децата да се поклонят пред мощите и паметника на Свети Кирил във Вечния град, като това стане традиция в българските училища в Европа за всеки 24 май.

От Кипър ще пътуват 17 ученици от горните гласове. И вместо да търсят спонсори, решават да направят благотворителен концерт, като приходите от него ще подпомогнат инициативата.

Поканени са и десетки кипърци, завършили в България. От седмици текат усилени репетиции. Ще участват децата, които ще отидат на това пътуване и десетки танцьори и изпълнители от града. Те са много ентусиазирани от идеята и дават всичко на тези репетиции. Всички искат да се представят добре, да ги харесат, да ги аплодират.

Уважаеми читатели, приятели,

Приветстваме инициативата и ние също заставаме зад нея!

Ларнака е известна с най-мащабните български събития, които събират хиляди на „Финикудес” и всички ги помнят. Вярваме, че и сега ще се намерят стотици съмишленици сред четящите тези редове. И те ще дойдат на това събитие. И ще го запомнят.

Сигурни сме, че нашите деца и този път ще се справят с това предизвикателство и ще дадат най-доброто от себе си. А в Рим, пред паметника на Свети Кирил ще поднесат венец от името на българите в Кипър и ще се поклонят. Ще се поклонят пред паметта на тези, които дадоха „на вси славяни книги да четат”.

Билети за концерта ще можете да закупите от:

Ларнака: Елеонора Ангелова – тел. 99 977354, офисът на „Българският Вестник” – тел. 22 259885;

Никозия: Теодора Амврозиу – тел. 99 372241;

Паралимни: Илиана Папайоргис – тел: 99 384155;

Пафос: Надя Златарова – тел: 99 920341, Татяна Вълкова – тел: 97 728465;

Лимасол: Таня Христова- тел: 99 117414; Аделина Ташева- тел: 99 608609.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*