Хотелиерите в Лимасол отчаяно се нуждаят от персонал

Проблемите с персонала, увеличаването на разходите и липсата на дипломатически мисии в някои страни бяха основните опасения, повдигнати от хотелиерите в Лимасол на срещата на Pasyxe в понеделник.

Асоциацията на хотелиерите чу, че проблемите с персонала са дългосрочен проблем, който не е решен адекватно, като някои звена все още търсят работници, въпреки че летният сезон е започнал.

„Ние си сътрудничим със заместник-министъра на туризма, който изглежда разбира проблема, опитваме се да го разрешим възможно най-скоро – дори сега някои звена не са напълно окомплектовани и трябва да поставим основите за следващата година,“, каза Филокипрос Русунидес, ръководител на Pasyxe.

Той направи обобщение на предизвикателствата, пред които е изправен секторът: по-високите оперативни разходи – главно електроенергия – заедно с цените по веригата на доставки също засегнаха рентабилността. Той обаче подчерта, че за хотелите е трудно да повишат цените си, тъй като рискуват да станат неконкурентоспособни.

Той заяви, че има хиляди туристи от страни като Казахстан, Азербайджан и Армения, които желаят да посетят острова, но са изправени пред проблема с входните визи.

„Жалко е, че хората, които искат да дойдат на нашия остров като туристи и искат да харчат пари тук, не могат да бъдат приети“, каза той.

Pasyxe беше попитан дали Лимасол се е превърнал в луксозна дестинация за четири и петзвездни хотели.

Даденият отговор беше, че хотели с две и три звезди са преустроени в апартаменти, обслужващи основно жилищните нужди на персонала на казината.

 

 

 

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*