Хиляди заплашени със затвор заради неплатени ДДС и социални осигуровки

ХИЛЯДИ кипърци, които не могат да се изплатят своите задължения към социалното осигуряване и  ДДС услуги, рискуват да попаднат в затвор, заявиха в сряда служители на двете организации .

Говорейки за телевизията CyBC , тази сутрин, двамата ръководители заявиха, че поради икономическата криза хората не могат да плащат вноските си, но че лишаването от свобода е най-краен случай само след като всички други средства са изчерпани.

Ръководителят на отдел Социално осигуряване, Теофанис Tрифонос, каза, че от началото на годината 20 души са били задържани за неуреждане на техните сметки.

“Хиляди в последните няколко години имат проблеми с изпълнението на задълженията си и всяка година няколко хиляди дела се разглеждат от съдилищата,” каза той.

“От 2014 имахме 25 присъди, през 2015 г. досега сме имали две условни присъди”, каза Анна Папантониу, висш служител на службата по ДДС.

Ръководителят на Съюза на малките предприятия и самостоятелно заетите лица (SYMEA) Ставрос Аламбритис, каза, че хиляди техни членове, които са неподготвени за икономическата криза са били съдени от социална осигуряване и ДДС заради неплатени данъци.

През 2013 г., юридическите процедури са били прекратени поради икономическата криза.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*