Кипър: Новата Националната здравна система в задънена улица

Президентът Анастасиадис обвини Националната здравна система NHS и Здравната застрахователната организация (HIO) за закъснението

anastasiadis2Никос Анастасиадис изрази недоволството си в сряда от липсата на напредък по отношение на изпълнението на Националната здравна система (NHS) и обвини Здравната застрахователната организация (HIO) за закъснението.
Президентът каза, че без правилния и работещ софтуер, за който Здравната застрахователната организация (HIO) е отговорен, Националната здравна система (NHS) не може да бъде приложена и да заработи.
“За 12 години, десетки милиони евро са били похарчени, преди в паунди, днес в евро, но HIO мислят, премислят и отлагат и дори не са положили основите”.
Никос Анастасиадис каза, че ще се срещне с представители на Здравната застрахователната организация, Министерството на здравеопазването и PASYDI на 16 април, за да обсъдят въпроса и стартират изпълнението на Националната здравна система.
nosokomeio-lefkosiasМиналият месец министърът на здравеопазването Филипос Патсалис заяви, че Националната здравна система няма да заработи тази година, дори в най-добрия случай не преди септември 2016 г., тъй като софтуерът все още не е готов.
Въвеждането на нова и ефективна здравна система е част от € 10 млрд спасителен план на острова; първата фаза на НЗС е да бъде въведена от юли 2015 г. вторият през януари 2016 г. и третия през юли 2016 г.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*