Хаос бележи старта на приватизираното пристанище в Лимасол

С несвършена работа и оплаквания за увеличени такси протече първият ден след като частни оператори вече са на пристанището в Лимасол. Източници заявиха, че ситуацията при товарене и разтоварване на контейнерите, по време на продължаващите работи по поддръжката на крановете на пристанището, са довели до огромни опашки от камиони, чакащи да бъдат обслужвани в и извън пристанището. Ситуацията допълнително се е влошила, след като единственият останал товарен кран се е съборил в понеделник.

Много от компаниите споделят за големи увеличения на таксите на пристанището в сравнение с тези, които са били в сила до петък. Три консорциума, воден от Германския EuroGate и още два от Dubai Ports са поели отговорност за операциите на пристанището от неделя.

Някои от спедиторските компании сега споделят, че ако преди са плащали 80 евро такса, то сега тя е станала 130 евро. Таксите са се увеличили в зависимост от размера на един кораб.

Много фирми не са официално информирани за новата ситуация, което ще рефлектира върху вносителите, а оттам и на потребителите.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*