„Умни“ патрулни автомобили в Кипър

Войната по пътищата на Кипър не свършва. И никой не може за жалост да я спре или спечели!

Само преди дни, 23 годишния българин П.П. от Никозия загина, след като загуби управление над автомобила си и се блъсна в електрически стълб. Друг 19 годишен младеж, возещ се на задната седалка, е в тежко състояние в държавната болница.

Статистиката показва, че през 2019-та година 52-ма изгубиха живота си вследствие на тази война и няколко от тях са българи.

От полицията обещават да се справят с нарушителите на закона по пътищата на острова в опит да спрат десетките смъртни случаи.

На среща в Никозия, председателствана от шефа на полицията К.Михаелидис, служители на пътната полиция от целия остров решиха да поведат политика за нулева толерантност към нарушителите на движението, особено по тези, определени като водещи причини за сериозни произшествия – превишена скорост, шофиране под въздействието на алкохол или наркотици, не носещи предпазен колан или каска за мотоциклети и говорейки по мобилни телефони, докато са зад волана.

Някои от мерките включват: по-чести проверки на по-уязвими категории, като мотоциклетисти, млади хора и възрастни граждани; допълнителни проверки и постоянна полиция главно по второстепенната пътна мрежа; тестове за алкохол и наркотици върху автомобилистите през целия ден; и интензивно присъствие на полиция на места, предразположени към злополуки.

Полицията ще продължи стремежа си да повишава осведомеността в училищата, армейските лагери, както и презентации пред обществеността.

От полицията допълнително ще изготвят предложения/ще дават мнение, за да получаване на свидетелство за мотоциклет, както и за възрастните граждани – при достигане на възрастта /70години/, в която трябва да подновят шофьорската си книжка.

Дълго очакваната инсталация на пътни камери, както и предстоящите по-строги санкции, ще помогнат за ограничаване на загубата на животи.

Пътната полиция разкри най-новите попълнения на своя автопарк – 14 „умни“ патрулни автомобила, оборудвани с автоматично разпознаване на табелки с номер и GPS системи.

Полицейските сили скоро ще се сдобият с още 10 „умни“ патрулни автомобила от вида Ван, които ще бъдат разположени предимно във второстепенната пътна мрежа.

А ние призоваваме за пореден път, шофирайте внимателно, като участници в движението, а не като “собственици” на пътя. У дома, в родината, някой ви чака да се приберете живи и здрави.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*