Убиха руския посланик в Турция

Карлов е прострелян, докато е произнасял реч при откриване на фотоизложба „Русия през очите на турците“ тази вечер в галерия в Анкара

 

Руският посланик в Турция Андрей Карлов е бил прострелян, а нападението е станало по време на арт изложба в столицата Анкара, предадоха турските агенции.

РИА “Новости” съобщи, че дипломатът е починал от раните си.

От външно министерство в Москва потвърдиха, че срещу руския дипломат е извършено покушение:

„Днес е трагичен ден за руската дипломация…Ние квалифицираме случилото се като терористичен акт, намираме се в контакт с турските официални лица, от които получихме уверение, че ще бъде проведено най-всеобхватно разследване“, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Турски медии твърдят, че стрелецът е полицай от специалните части за борба за безредиците с инициали М.М.А. Информацията обаче не е потвърдена.

Кметът на Голямата община Анкара Мелих Гьокчек пък твърди, че зад убийството стои организацията ФЕТО на ислямския проповедник в Пенсилвания Фетхуллах Гюлен, обвинен за опита за военен преврат от 15 юли.

Американското посолство в Анкара затвори врати

Час след убийството излезе съобщение, че американското посолство затваря врати заради предпазни мерки и прогресиращ инцидент.

promo306436420

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*