Руският посланик: Москва е готова да помогне за решаването на кипърския проблем

Днес руският посланик в Кипър, Станислав Осатси на среща с Янакис Омиру потвърди готовността на Русия да помогне когато и с каквото е необходимо за решаване на кипърския проблем.

Това предполага, че Москва следи много внимателно развитието на кипърския проблем и особено през последната година с подновяването на преговорите и създаване на климат на оптимизъм за решаването на проблема.

det_OmirouRossosВ изявления след срещата, председателят на кипърския парламент говори за полезността от обмена на мнения с руския посланик и за новата фаза, в която навлезе кипърския проблем, след избора на Мустафа Аканджъ за лидер на турската общност в Кипър..

От своя страна руския посланик заяви: “Ние не предлагаме нищо конкретно, ние смятаме, че двете общности, които вече са на масата на преговорите, ще трябва да решат проблема по свой начин. Русия е готова да помогне когато и с каквото е необходимо”.

При последното посещение на президента Анастасиадис в Москва на 9 май се показа ясно взаимното разбирателство между лидерите на двете страни, както по отношение на двустранните отношения, така и по-общо, което се случва на международната политическа сцена.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*