Тема с продължение: Съдебен изпълнител и полиция влязоха в ТВ7

От ръководството на медията казаха, че има съдебно решение за спиране на излъчването на телевизията

 

Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и ТВ7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред, написа премиерът Бойко Борисов във “Фейсбук”.

Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано, написа още Борисов.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова, която дойде на място, помоли за време, за да се запознае със ситуацията. Тя влезе в сградата, където ще разговаря с изпълнителния директор на медията Кирил Благоев.

По-рано частен съдебен изпълнител и полиция влязоха в сградата на ТВ7 на столичния бул. “Цар Борис III”, съобщиха от самата медия, която излъчва на живо случващото се.

От телевизията казаха, че има съдебно решение за спиране на излъчването и че имуществото се иззема по опис от синдиците на КТБ.

Журналисти на ТВ7 не се допускаха в сградата, пред която има полицейски джип и няколко униформени служители.

Преди започването на емисията новини в 15.30 ч. бе допуснат екип на телевизията, за да изпълни служебните си задължения, но полицаи, както и помощник съдебния изпълнител не напуснаха студиото на медията.

Представители на Корпоративна търговска банка (КТБ), 6-о РПУ и спецчасти описват техниката и съоръженията на медията, съобщи БГНЕС. От сутринта пред сградата има и хамали.

По повод процедура по предаване на заложени вещи в офис сграда на ТВ7, Камарата на частните съдебни изпълнители информира, че производството е по молба на синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ), съгласно чл. 35 от Закона за особените залози.

Длъжникът е поканен от частния съдебен изпълнител Неделчо Митев, съгласно закона, да предаде заложените вещи.

След изтичане на 14-дневния срок за доброволно изпълнение, е задействана следващата законова процедура за принудително предаване на заложените вещи.

Мъж, който се представи за ИТ специалист в банка, каза, че е в сградата на ТВ7, за да окаже съдействие за компютрите. Журналист от сутрешния блок заяви, че се прави опит за разкачване на сървъра на медията.

Кристина Димитрова, която е юрист и помощник на съдебния изпълнител, заяви, че действа по инструкции.

Журналисти от медията обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

Полицията оказва съдействие на частен съдебен изпълнител по изпълнително дело, съобщиха от пресцентъра на МВР относно присъствието на служители на ведомството в и около офиса на телевизията.

Първоначално са били предвидени минимален брой полицейски служители, които да осигурят непосредствено съдействие. Впоследствие са изпратени допълнителни сили, за да се обезпечи общественият ред с оглед струпването на множество хора и предотвратяването на евентуални самоуправни действия.

Източник: БГНЕС, ТВ7, Агенция “Фокус”    

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*