Съдът глоби собственик на куче, което нападна пет годишно дете

Имате куче домашен любимец? Освен задължителните ваксини и паспорт на животното, вие трябва да имате и разрешително за притежанието му, което се издава от общината и да сте платили ежегодните такси

Вчера съдът в Пафос постанови, че глобява собственика на куче, оставено без надзор с глоба в размер на 250 евро, които трябва да плати в срок от една седмица.

Окръжният съдия Петрос Михаелидис обясни, че досието на собственика е чисто и че приема неговото разкаяние и отговорност.

Обвинението поиска максимално наказание от две години затвор или глоба до 1500 евро или и двете за проявената безотговорност за собственика на животното.

Прокурорът по делото Симос Симиу каза пред съда, че подсъдимият се признава за виновен по обвинението в причиняване на телесни повреди , липса на надзор и разрешение за домашен любимец. Той представи пред съда медицинско заключение, че детето е претърпяло разкъсвания от лявата страна на коремчето от озверялото животно.

dete-i-kucheВеднага след инцидента, собственикът на кучето е осигурил разрешение за домашен любимец. В съда той заяви, че в началото кучето е държано в клетка, но после го преместил в дома на баща си, където животното прескочило от балкона от височина 1,5-2 метра в двор на съседната къща, където първо си е играло с детето, но после по необясними причини е причинило разкъсни рани по корема на малкото дете.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*