Стачка на автобусните шофьори в област Фамагуста

Автобусните шофьори в област Фамагуста спряха работа безсрочно от 8 часа тази сутрин в знак на протест срещу редовните забавяния в изплащането на заплатите им.

Представителят на синдиката Костас Кириаку каза по радио CyBC, че началният час на протестните действия не е избран случайно. Най-напред шофьорите са се погрижили да осигурят на учениците и служителите придвижване до училище и работа навреме.

Представителят на синдиката заяви още, че заплатите на шофьорите са изплащани с до 12 дни закъснение всеки месец. Те също така искат техните 13-ти заплати да се платят възможно най-скоро, така че шофьорите да могат по-добре да планират празниците си.

Шофьорите са на разположение на работодателя си, Кириаку каза, добавяйки, че усилията за намиране на решение през последните няколко дни са се оказали безплодни и че се надява да се намери решение на проблема възможно най-скоро.

Автобусни шофьори из цял Кипър през последната година на няколко пъти спираха работа по подобни причини, най-често заради закъснения в изплащането на заплатите им.

Ph

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*