Скоро камери навсякъде по пътищата

Правителството планира да инсталира 110 камери за скорост с цел повишаване на събираемостта на задълженията, свързани с автомобилите и намаляване на пътно-транспортните произшествия.

Интегрираната система ще бъде национална мрежа от 90 стационарни и 20 подвижни камери, като разходите за монтаж ще бъдат за сметка на доставчика и на бъдещите приходи.

В момента има две камери, инсталирани на Грива Дигенис авеню в Никозия като мярка за борба с нелегалните състезания с висока скорост. От Пътна полиция съобщават, че от монтирането на камерите не е имало пътни инциденти по този път, защото шофьорите обикновено следват ограниченията на скоростта. Длъжностни лица смятат, че броят на пътнотранспортните произшествия може да падне 40% в резултат на присъствието на камерите.

Тръжната процедура вече е започнала и готви се да бъде предложен в парламента и нов закон за глоби за нарушенията на движението по пътищата.

Въпреки непредвиденото закъснение на плана, новата мрежа от контролни камери ще започне да функционира до края на тази година, но все още не е определена точна дата.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*