Сваляне на депутатски имунитет

Върховният съд се готви да се произнесе по сваляне имунитета на депутата от ДИСИ Андреас Темистоклеос

До няколко дни Върховният съд ще се произнесе за отнемане или запазване на имунитета на депутата от ДИСИ Андреас Темистоклеос, за повдигнати срещу него обвинения за пътнотранспортни нарушения.
Съдът изслушва окончателните изказвания от двете страни по делото – Темистоклеос и главния прокурор Костас Клеридис, представляващ държавата – и запази решението си за следващото заседание.

Върховният съд разгледа молбата, подадена от консултативната група, позовавайки се на повтарящи се случаи на превишена скорост и недопустимо поведение на депутата от ДИСИ Андреас Темистоклеос към полицейските служители.
В доклада на полицията от септември е описано, че Темистоклеос е спрян от полицията за превишена скорост – 172км/ч, със 72км над допустимата максимална скорост. След случая в пресата се появи информация, че това не е първото нарушение на депутата. След щателен преглед на документациите се оказва, че депутата има голям брой глоби, свързани с превишена скорост и в редица случаи прояви на неподходящо поведение към полицейските служители.

Излизайки от съда в понеделник, Клеридис заяви пред репортери, че общият брой на случаите, за които може да се иска сваляне на имунитета са шест. Депутатът от ДИСИ има много други стари случаи, които са изтекли по давност, но са били внесени в съда, за по-голяма яснота по случая.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*