Свада за работното време на магазините на 15-ти август

Ръководителят на съюза на малкия и среден бизнес POVEK Стефанос Курсарис призова полицията и министерството на труда, да докладват за всички магазини, които ще бъдат отворени на големия църковен празник на 15 август.

Министерството на труда обяви, че всички магазините трябва да останат затворени на църковния празник на 15 август и само някои специализирани магазини могат да останат отворени за тази дата, но на служителите трябва да се плати двойно. На 15 август бележим Успение Богородично.

В интервю за CyBC, шефа на асоциацията на супермаркетите Андреас Хаджиадамо съобщи, че не е имало закон, задължаващ ги да затворят магазините си на тази дата. „Ние ще постъпим така, както направихме миналата година, когато всички магазини бяха отворени“, каза той. Всички тези служители, които ще бъдат поканени да работят на този ден, каза той, ще получат предвидените „предимства и ползи“, както е по закон.

Но Курсарис настоява, че всички тези магазини, които ще отворят на 15 август, просто ще бъдат в нарушение на закона. „Съобщението на Министерство на труда е ясно … моловете и супермаркетите трябва да останат затворени“, каза той. Въпреки че законът за работните часове на магазините е отпаднал, продължи Курсарис закона за регулиране на работното време по празниците е в сила – „празниците са задължителни”, каза той.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*