Конфискувания кокаин с руска връзка

Директорът на компанията, която внася електрически генератори, които бяха натъпкани с кокаин, беше задържан от полицията за 8 дни, но отрече всякакво участие. Партньорът му, който е руски гражданин в момента се търси от полицията в сътрудничество с Интерпол и Европол. Полицията съобщи, че двете организации ще си съдействат в разследването, тъй като много от имената и дружествата, които са замесени, са в чужбина.

Според полицията, заподозреният руски гражданин, който живее в чужбина е идвал от време на време в Кипър. Той е споменавал пред съдружника си, че има съмнения за товара и че е бил заплашван от изпращачите.

Полицията съобщи, че е необходимо да се вземат над 35 показания от заетите в различни фирми лица, работниците на пристанището в Лимасол и други.

Компютри от къщата и офисите на мъжа са иззети за проверка и е поискано вдигане на клаузата за поверителност на негови телефонни разговори.

Миналия четвъртък, властите са намерили 142 пакета с 156 кг кокаин, скрит в тайници във вътрешността резервоарите на два генератора, съхранявани в митнически склад в близост до пристанището Лимасол.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*