Разлики в заплащането при мъжете и жените

Изследване показва, че жените в Кипър от 4 ноември до края на годината работят „безплатно”

Базираната в Лондон Expert Market направи изследване относно разликите в заплащането между половете в Европа. Според него жените в Кипър от 4 ноември нататък до края на годината трябва да работят безплатно.

В най-новия си доклад, Expert Market представи списък с класация на нациите в Европа според това колко по-малко печелят жените от мъжете за еднаква работа.

Те изчисляват датата, от която жените, изпълняващи еднаква работа с мъжете, трябва да започнат да работят безплатно. За останалата част от годината след тази дата, въпросната жена трябва да работи безплатно.

Изследването е сред 40 страни, а за Кипър резултатите са, че разликата в заплащането е 15,4 на сто, а 4 ноември е датата, когато жените започнат да работят „безплатно“.

Като цяло, според доклада, жените в Европа печелят 16,65 на сто по-малко от мъжете. Най-високата разлика в заплащането между половете в Европа е записан в Босна, при 46 на сто. Жените в Босна ефективно работят безплатно след 15 юли.

Украйна и Грузия са други две стани с големи разликата в заплащането между половете – 41 и 34.8 на сто.

Словения, Малта и Полша са държавите с най-малка разлика в заплащането между половете – 3.2 на сто 5.1 на сто, и 6.4 на сто. „Жените печелят по-малко от мъжете във всяка страна в Европа“, заявиха Expert Market

„Разликата в заплащането на жените и мъжете е все още проблем и най-новите изследвания показват, че той може да бъде решен едва до 2069г.“

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*