Идва ли краят на рекламните листовки в Кипър

Разпространението на листовки и други рекламни материали ще бъде регулирано от Парламента

Разпространението на листовки и други рекламни материали ще бъде регулирано от Парламента, преди парламентарните избори през май, беше обявено в сряда.

След обсъждане на законодателното предложение на Зелената партия, Адамос Адаму каза, че „хаоса с разпространението на рекламни листовки ще достигне до своя край, има граждани, които се интересуват от тях, но и такива които не ги искат, а законът ще включва клаузи за зачитане и на двете” каза той. Адаму отбеляза, че съгласно действащото законодателство, отговорността за спазване на правото на обществото да получава или не рекламни материали принадлежи на местните власти и Парламента ще въведе санкции, които ще включват наказателни преследвания и глоби. Той каза, че дистрибуторските компании, както и служителите, разпространяващи листовките ще бъдат държани отговорни в случаи на разпространение на рекламни материали в пощенски кутии, маркирани, че собственикът не желае да ги получава.
В този случай, компанията ще бъде обект на наказателно производство, а служителят разпространител ще бъде глобен.

Депутатът от зелената партия Йоргос Пердикис каза, че чрез ясно видимо съобщение на пощенската кутия, дистрибуторите ще могат да се осведомяват дали собственика желае или не да получава рекламни материали.
Пердикис добави, че предложеното законодателство е приемливо за всички заинтересовани страни, с изключение на дистрибуторите, които оспорват въвеждането на наказание. Той отбеляза, че гласуването на предложението е едно добро начало, за да се спре с безразборното разпространение на рекламни материали и листовки.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*