Основни теми в кипърските вестници днес

 

Челните заглавия на кипърските ежедневници днес ни уведомяват за официалното посещение на президента на републиката в Русия, интервюто на министъра на финансите Харис Георгиадис, в което се казва, че не трябва да има прекъсване на връзката с институциите на ЕС, кончината на журналистката Рена Кулерму от в-к Алитиа и преговорите на Гърция с Еврогрупата.

Вестник „Алитиа” излезе със заглавие “Последният сбогом на нашия Рена” пише, че в присъствието на президента Никос Анастасиадис, министри, депутати, роднини, колеги журналисти и приятели вчера премина погребението на главния им редактор Рена Кулерму, която изгуби битката с рака в събота.

Основната тема във вестник “Симерини” е интервюто на финансовия министър Хари Георгиади, в което той заявява, че не бива да се прекъсват връзките с институциите на ЕС, както и отговорите му на въпросите за предоговаряне на меморандума, критичното състояние на бившия министър на отбраната Костас Папакоста в Многопрофилната болница в Никозия, преговорите на Гърция с Еврогрупата.

Вестник “Филелефтерос” възлага големи надежди на посещението на президента в Москва, със заглавие “нови канали за сътрудничество”. В друг материал пишат, че времето за Гърция тече в обратна посока, предвид телеконференцията на финасовите министри днес.

 

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*