Президентът обяви амбициозни планове за Пафос

Президентът Никос Анастасиадис обяви в понеделник  амбициозни планове за развитие на за крайбрежната линия на Пафос, които се оценяват на над 60 милиона евро, свързани с подготовката за кандидатурата на града за културна столица на Европа през 2017  година.

Придружен от четирима членове на кабинета, президентът проведе разговори с общността и общинските лидери на Пафос преди да обяви плановете, които включват ремонт на търговския център на стария град на стойност на над 6,000,000 евро. Проектът се предвижда да стартира през ноември 2015.

В плановете влиза и свързването на трите площада около общината на града – “28 октомври”, “Костис Палама” и “Дионис Солому”. Този проект трябва да започне през декември 2015 г. или в рамките на първите три месеца на 2016;

Възстановяването на общинския пазар за 2,5 млн евро,  модернизирането и подобряването на театър Маркидеон за 3,6 млн евро също са в списъка.

Правителството ще разгледа забавянията на работите на летището в Пафос, които са резултат от недостиг на персонал.

Президентът бе придружен от финансов министър Харис Георгиадис, вътрешния Сократис Хасикос, министъра на транспорта, комуникациите и благоустройството Мариос Деметриадис, министъра на земеделието, Никос Куялис.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*