По – добър обществен транспорт след пет години

Кипър може да се наложи да изчака най-малко пет години, докато съществуващите договори с фирмите за градския транспорт не изтекат, съобщи Министъра на транспорта, комуникациите и благоустройството Мариос Деметриадес. Съществуващите споразумения с компаниите за обществен транспорт ще приключат през 2020 г., затова правителството не може да прибегне до реорганизация и надграждане на обществения транспорт в Кипър.

Докато министерството се опитва да помогне и да насърчава тези фирми, които получават държавни субсидии всяка година, все още има „възможности за по-нататъшно подобрение”, каза Деметриадис. „Важно е да има възвръщаемост пропорционално на цената и това е основното, където ние трябва да съсредоточим усилията си”, каза той. Министъра добави, че макар съществуващите споразумения правителството не е „заложник” и има възможност да ги отмени, ако транспортните фирми не успяват да се придържат и изпълняват задълженията си.
„Но ние трябва да бъдем много внимателни, защото всеки път, когато обществения транспорт е прекъснат, това е във вреда на обществото, което с право се гневи”. Деметриадис каза, че финансирането от правителството за изграждането на трамвайна система за обществен транспорт в Никозия остава висящ.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*